miércoles, 29 de febrero de 2012

L’alumnat col.labora en la reforestació de la serra.







Els alumnes del CP Elias Tormo d'Albaida, van participar el dimarts 28 de febrer, en l’activitat de reforestació a partir de la tècnica japonesa de fer boles de fang.

En primer lloc el professorat van rebre una xerrada informativa i després l’alumnat de 3r i 4t van escoltar de la ma d’un grup de monitors les especies més adequades per a reforestar la serra, destacant el pi blanc. Després van realitzar la tècnica de les boles de fang, junt als companys d’infantil fins a 5é de primària.
Esta activitat està realitzant-se en totes les escoles dels pobles d’Albaida, Alfafara, Agres, Agullent, Benissoda, Bocairent i Ontinyent.

Esta campanya "Fem arbres per a la nostra serra" es va iniciar el dissabte 25 de febrer a la Font Jordana d’Agullent, en una jornada on els veïnes de les set localitats afectades, van confeccionar boletes d’argila i un grup d’experts en aquesta tècnica, van explicar els avantatges de la seua aplicació. Aquest mateix grups estan anant per les escoles explicant als xiquets de 3r i 4t les avantatges d’aquesta tècnica en la reforestació.

Aquesta campanya ha sorgit arrant de l’estudi dels espais cremats en el 2010, en el qual es destaca la nul·la presència de plançons de pi blanc i de germinació de llavors degut a l’escassesa de precipitacions en la tardor després de l’incendi. Arran este estudi realitzat per Adrià Pastor i Toni Conca, els alcaldes dels pobles afectats van anunciar que encetavem diferents actuacions com aquesta, malgrat la “inexistent implicació de la Conselleria de Medi Ambient en els treballs de reforestació i de recuperació de les serres”.

A l’estudi sobre l’incendi es va explicar que es van veure afectades 3.200 hectàrees, sent la major part d’Ontinyent (1.199 ha.) i Bocairent (1.131 ha.), altres menys afectats com Alfafara van veure calcinat aproximadament una tercera part del seu terme.

Entre el 25 i el 2 de març, els alumnes de tercer i quart de Primària dels municipis afectats treballaran la confecció de les boles d’argila on s’incorporaran les llavors de diferents espècies vegetals que van a sembrar-se i que seran escampades mitjançant avionetes. Esta tècnica explica que és d’origen japonès i que permet escampar llavors en llocs de difícil accés.















No hay comentarios:

Publicar un comentario