lunes, 13 de febrero de 2012




D’EXCURSIÓ A ALCOI

El passat més de Novembre, els xiquets/es del 2n Cicle passaren el dia a la ciutat d’Alcoi.

A les 9:30 del matí i amb les motxilles plenes d’il·lusió, per fer la seua 1ª sortida del curs, eixiren amb l’autobús cap a Alcoi.

Després d’un xicotet trajecte, la primera activitat va ser visitar el Museu dels bombers. Aquest és un edifici situat a la vora del riu Barxell i que antigament era la fàbrica tèxtil “La Algodonera”. Al cap d’uns anys va passar a ser coneguda també com la Fàbrica del Tacos i el 1985 un incendi va destruir completament el seu interior, quedant de peu sols els murs de la façana i el cos de la xemeneia.

L’any 2006 es va començar a rehabilitar i la dotaren de 1500 metres quadrats de superfície distribuïts en tres plantes. Allí, els xiquets/es varen gaudir de 13 espais on els contaren la història de la industrialització, la història de l’edifici i la història del foc; varen veure una sèrie d’ audiovisuals sobre el treball dels bombers; varen observar els materials utilitzats al llarg de la història per l’extinció d’incendis com: llances, cascs, mànegues, martells, llanternes,...i fins i tot, 5 camions de bombers d’èpoques diferents.

A banda de la visita, els monitors els prepararen als alumnes una activitat consistent en construir un camió de bombers de cartolina.

Cap a migdia, la següent parada va ser el Parc Natural de la Font Roja. Allí varen visitar el centre d’investigació on vegeren diferents fotografies en 3D sobre espais naturals i el centre exposició de la CAM on els i les alumnes van poder veure, escoltar i experimentar diferents activitats dirigides a fomentar la sensibilitat, l’educació i la formació ambiental.

Després de la visita i en aquell paratge tan idíl·lic, els xiquets varen dinar i en acabar aquest àpat, varen mamprendre camí cap a l’última activitat del dia, El Tirisiti.

Al teatre s’ho van passar d’allò més bé amb les ocurrències d’aquell personatge tant curiós. Una vegada finalitzada la funció, varen recollir trastos i emprenguérem la tornada a casa.

Va ser un dia una mica esgotador però molt divertit!!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario