jueves, 9 de febrero de 2012

Carta adreçada pel claustre

CARTA ADREÇADA A LES FAMILIES PEL CLAUSTRE DE MESTRES

Estimats pares:



Fa uns dies van rebre una circular informativa en la que exposàvem la situació actual de l’escola pública, que ens afecta no només als professionals de l’educació, sinó també alumnat i a totes les infraestructures escolars.


Front a esta situació tots els directors dels centres escolars de la Vall d’Albaida, es reuniren per a acordar una sèrie de mesures per tal d’aconseguir que el decret no seguisca endavant.


Estes mesures adoptades unàniment pretenen conscienciar als pares, mares, alumnes i tots els integrants de la Comunitat Educativa; de la importància d’actuar tots units per tal de poder canviar el decret aprovat el dia 5 de gener de 2012. Aquestes mesures no estan encaminades a desmillorar el servei d’atenció als nostres alumnes, sinó per reivindicar mesures que a la llarga faciliten i milloren la qualitat de l’educació, per tal de lluitar per la dignitat de l’ensenyament Públic i de Qualitat.


Les mesures adoptades són les següents:
• Suprimir totes les excursions i activitats extraescolars fins el final de curs. Excepte el viatge de Fi de Crus per als alumnes de 6é. Aquesta mesura podría canviar si el decret es reconsiderara.
• Les activitats complementàries es limitaran a aquelles que es celebren dintre del recinte escolar, com La Pau, Carnestoltes, Educació Vial, Premi Sambori, Xerrades Medi Ambient, Animació Lectora, Dia del Llibre, Xerrades de la UPD, Tallers sobre el menjar saludable, gastronomia, etc…
La visita dels alumnes de 6é a l’IES “Josep Segrelles” en la jornada de portes obertes pel als futurs alumnes es realitzarà com sempre en juny.
• Informar als pares, mitjançant aquesta circular i reunions si cal, per tal d’aclarir aquells dubtes que puguen ocasionar la lectura d’aquesta.
• Exposar pancartes i concentrar-se a les portes del centre els dijous a les 13h, convidant als pares i mares a participar en elles.
• Continuar amb el projecte de formació en centre dintre de la vesprada formativa per al professorat.
• Signar el manifest sindical contra les retalladles dels serveis públics i en educació i enviar-lo a les Seus dels Sindicats.


A hores d’ara el Col•legi té pendents de rebre per part de Conselleria, la quantia de 24.241,20 euros, la qual es pot desglossar entre: beques de transport escolar, beques de menjador, despeses de funcionament i compensatòria.


A més a més, a partir d’ara, si no es reconsidera aquest decret, solament s’enviarà un substitut per centre a partir de dos mestres de baixa.


La previsió de la reforma integral de la nostra escola que ens havien anunciat fa un any està paralitzada. Com a conseqüència d’açò totes les mancances que han anat sorgint i no s’han realitzat esperant la reforma, continuen existint i agreujant-se.


Demanem el recolzament i comprensió a tota la Comunitat Educativa. Gràcies.

No hay comentarios:

Publicar un comentario