martes, 29 de mayo de 2012

PROJECTE ANUAL “L’ARBRE DE LA LECTURA”

Al col•legi Elias Tormo hem aprofitat la setmana de la lectura per encetar un projecte de lectura anual, amb aspiracions que dure molts i molts anys més. I ho hem fet perquè sabem i estem convençuts que llegir no és tema solament d’una setmana i és un procés que va adquirint-se a poc a poc.


L’ARBRE DE LA LECTURA és un joc que consisteix en llegir i pintar per cada llibre llegit una fulla d’ arbre.

A l’entrada del col•legi hi ha col•locat un arbre que va omplint-se amb les fulles pintades pels xiquets i xiquetes lectors.

Com tot joc s’han de seguir unes regles. Es tracta de llegir per gust i no per obligació. En este cas són poques les regles a seguir, però imprescindibles. Les fulles estan fetes en plantilla i són per a tots iguals: hi ha de dos tipus de fulles: la primera per a dins de classe, la segona per a l’arbre comunitari.

El model de primera fulla, que correspon per a cada llibre llegit per qualsevol alumne del grup, es per penjar-la en un arbre dins de cada classe.

Ens hem involucrat tots els cursos i cadascú tenim el nostre arbre, tots són bonics, uns estan més plens i altres no tant, però compta que és un projecte on tota l’escola està involucrada per a una bona finalitat. En estes fulles s’escriu, en una part el títol i autor del llibre i a l’altra part, es fa una xicoteta ressenya de dos o tres línies que expliquen el contingut del llibre llegit i així poder donar referències a altres possibles lectors que vulguen saber de què va. En el cas dels més menuts el dibuix substitueix el text. Els llibres poden ser llegits en casa o en classe.

Voleu veure com han quedat els arbres de dins de les classes?


 Amb 5 llibres llegits i completada la fulla d’arbre corresponent, la classe té dret a col•locar una fulla a l’arbre de la lectura comunitari. Hi figura el nom del curs. Esta segona fulla es pinta segons les directrius de la temporada, hem començat pintant les fulles de verd i després es compaginaran les fulles amb flors perquè estem en primavera.


Ens agrada este arbre i als xiquets també. Cada dia li eixen fulles noves...és un bon senyal, llegir és un bon hàbit.

En només un més l’arbre està quasi ple, mireu sinó la diferència. El primer arbre és de la primera setmana quan iniciàrem el projecte, el segon és del dia 10 de maig, segur que al moment de llegir este escrit l’arbre ja té alguna flor també.

L'arbre al mes d'abril
L'arbre al mes de maig
No hay comentarios:

Publicar un comentario