martes, 12 de noviembre de 2013

Excursió del PRIMER CICLE a la Font Roja per veure l’escenari d’uns contes



       Els alumnes del primer cicle de Primària del col·legi hem fet una excursió al Parc Natural de la Font Roja. Volíem veure i passejar per este paratge tan bonic i respirar l’aire pur de la muntanya, també volíem veure els arbres de colors diversos de la tardor però això no va poder ser, perquè la tardor encara no havia cobert els arbres de colors. El que si que vàrem veure va ser l’ escenari dels contes que havíem treballat prèviament a l’escola i vàrem rebre la visita de l’escriptor que els havia escrit. Tot un privilegi.


       El dia d’abans contàrem als alumnes dos contes: “Els fantasmes del mas de Tetuan” i “El dinosaure del menejador”, així com els parlàrem de l’autor Jordi Raül Verdú. També a l’aula d’Audició i Llenguatge s’utilitzaren els dos contes per treballar amb l’alumnat, des de la lectura amb entonació i coordinació respiratòria, passant per la comprensió oral o lectora, així com també es van aprofitar els textos per treballar fonemes en concret.




 
 


         I així com el conte dels fantasmes del mas de Tetuan comença quan els xiquets pugen a l’autobús per anar a la Font Roja, així ho férem nosaltres el dimecres dia 6 de novembre.

         La visita va començar amb una xerrada dels encarregats del parc explicant-nos curiositats de  la fauna i la flora. Tot molt interessant i contat de manera molt divertida.
 

 
 


 
       I després ja  iniciàrem la “llarga” caminada cap al Mas de Tetuan i quan vam arribar recordàrem el conte reproduint les escenes de quan els xiquets dormen al mas perquè han de passar la nit i quan de sobte, escoltant sorolls, tenen por.





 
       Encara no havíem dinat i teníem fam, però això tocava fer-ho baix, on ens estava esperant l’escriptor Jordi Raül Verdú impacient ja per la nostra tardança. Va ser un goig escoltar tot el que sap sobre la Font Roja i l’estima que demostra, que no és poca. Jordi Raül acompanyat d’un donyet, va contestar totes les preguntes dels alumnes, i també va acudir a escoltar-lo un pardalet, concretament un reiet, que volava a prop i que en escoltar com Jordi Raül el cridava no va dubtar en acudir al nostre costat.  
 





Fins i tot Jordi Raül va complir amb el deure de firmar un conte que una de les alumnes havia portat. Des d’ací et donem de nou  les gràcies Jordi, ho vam passar molt bé i amb tot va resultar un dia genial.